Филип Голдбърг, новият американски шарже д'афер в Куба, встъпи в длъжност.

...
Филип Голдбърг, новият американски шарже д'афер в Куба, встъпи в длъжност.
Коментари Харесай

Новият американски шарже д'афер в Куба встъпи в длъжност


Филип Голдбърг, новият американски шарже д'афер в Куба, встъпи в служба. Това се показва изказване на посолството на Съединени американски щати в Хавана, оповестено в понеделник на формалната му страница във „ Facebook “. По данни на „ Ройтерс “ се чака Голдбърг да заема тази позиция единствено за идващите 6 месеца, само че бъдещето му е към момента неразбираемо.

Според дипломатическата задача 61-годишният Голдбърг е стъпил публично в служба на 11 февруари. В Карибската страна той ще смени Лорънс Гамбинер.

Преди това Голдбърг е заемал длъжността дипломат на Съединени американски щати на Филипините (2013-2016 г.) и на Боливия (2006-2008 г.) преди боливийският президент Ево Моралес да го изгони от страната, обвинявайки го в скришен скрит план с опозицията.

Годбърг е бил отпред на американската дипломатическа задача също по този начин в Прищина (2004-2006 г.) и Чили (2001-2002 г.). Междувременно той е бил и заместник-държавен секретар на Съединени американски щати сред 2010-2013 година.

БГНЕС напомня, че през юли 2015 година Съединени американски щати и Куба възвърнаха дипломатическите си връзки, прекратени през 1961 година, и възобновиха работата на посолствата си в Хавана и Вашингтон. Американската дипломатическа задача в Куба обаче към момента не е ръководена от дипломат, а от краткотрайно отговарящи. Трябва да се означи, че Съединените щати трансформират за трети път ръководителя на дипломатическата задача в Карибите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР